arjen boerstra


Ik geloof ik het nu zelf ook, dat ik ben opgestegen 

Waarom ga je op reis? Om terug te komen met verhalen. Sterke verhalen. En als Arjen Boerstra ze vertelt geloof je ze echt.Hij bouwde een UFO, bevoer de wereldzeeën als admiraal en gaat binnenkort met zijn patatkraam naar Antarctica. Zelfs een expeditie door de achtertuin wordt bij Arjen extreme survival.

Al zijn bouwwerken en expedities komen voort uit zijn eerste werk: een jongenskamer. Een replica van Arjens echte kamer vroeger, bij zijn ouders thuis. En hoewel hij geen 12 meer is, kan hij zich goed herinneren hoe het voelde om op die kamer te zitten en te dromen.

Nu, als volwassen kunstenaar, vangt Arjen die jongensdromen in megavliegers, torens, hutten en boten. Ruimtes die de buitenwereld even buitensluiten, je even in de wereld laten zijn waar niets onmogelijk is. Hijzelf neemt de rol aan die bij het avontuur hoort. Dat kan een galeriehouder zijn, maar ook een boswachter of een patatbakker.

Toch blijven het reizen in je hoofd. Want ondanks het feit dat de UFO van Boerstra perfect is uitgevoerd komt hij niet op eigen kracht omhoog. De droom is gematerialiseerd, maar niet bereikt. Dan zou het geen droom meer zijn.