aaslund & nagler

Als je al die levensgevaarlijke tocht in een rubberboot naar de Griekse eilanden hebt overleefd, hoop je daarna een lange reis door Europa te beginnen, waar je vervolgens geen werk krijgt. No Mad Makers (Floor Nagler en Didi Aaslund) doen er wat aan. Op Lesbos zagen zij hoe ooit inventieve, autonome mensen veranderden in hulpbehoevende slachtoffers. Tegelijkertijd liggen de stranden vol met reddingsvesten en bootmateriaal. 

Zij verzamelden het materiaal, maakten een ontwerp voor een tas, en lieten de tassen in elkaar zetten door vluchtelingen, die daarmee geld en eigenwaarde krijgen. Bag2Work krijgt daarmee mensen back to work


PS:

Die bijzondere Bag2Work-tassen zijn te koop op Kickstarter, vanaf 98 euro. No Mad Makers hoopt zo de eerste duizend tassen te verkopen en daarmee de productie te kunnen garanderen. Deze serie wordt gemaakt door in Amsterdam aangekomen vluchtelingen, omdat bleek dat in Griekenland vluchtelingen niet betaald mogen worden. Bag2Work is een eigenwijze tas van flinke formaat en stevig materiaal, met een grote ruimte zonder extra vakken.

Ieder exemplaar is uniek: sommigen hebben ergens een ring waar op de boot het touw doorheen ging. De meeste zullen zwart zijn, maar andere bootkleuren komen ook voorbij. Maar het verhaal is het echte selling point. Kocht je tien jaar terug trots een Freitag van vrachtwagenzeil, deze tas is gemaakt van het materiaal waar mensen hun leven mee hebben gewaagd.